نمایش فیلم‌های جشنواره «سینما حقیقت» در خراسان رضوی آغاز شد بیش از ۱۰ میلیون ایرانی در پاییز ۱۴۰۳ به سینما رفتند | زودپز همچنان در صدر! رونمایی از نخستین تیزر انیمیشن «ساعت جادویی» + فیلم خیز هنرمندان مشهدی‌ برای ساخت ۶ مجموعه تلویزیونی ۲۹ مجموعه سینمایی، میزبان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر داستان‌های کهن را با ابزارهای نو تعریف کنیم کیانوش عیاری و منوچهر محمدی پروانه ساخت گرفتند سریال سرزمین مادری با کیفیت 4K-HDR روی آنتن تلویزیون+ زمان پخش اولیویا هاسی، ستاره فیلم‌های رومئو و ژولیت و کریسمس سیاه درگذشت آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۸ دی ۱۴۰۳) «خیام‌خوانی» پرواز همای و گروه بوشهری «لیان» در تبریز + فیلم آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۸ دی ۱۴۰۳) زمان پخش فصل سوم بازی مرکب مشخص شد + خلاصه داستان فیلم کوتاه کُر در راه جشنواره فیلم سولوتورن مجید صالحی با «تاکسیدرمی» در راه فجر چهل و سوم + عکس خون‌آشامی‌ها در رأس گیشه آمریکای شمالی انیمیشن داستان اسباب بازی ۵، در راه سینما
سرخط خبرها

ماجرای کافی شاپی در سعادت آباد تهران با برچسب «انگلیسی صحبت کن» چیست؟

  • کد خبر: ۹۹۴۲۵
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۳
ماجرای کافی شاپی در سعادت آباد تهران با برچسب «انگلیسی صحبت کن» چیست؟
تصویر کافی شاپی در سعادت آباد تهران در این یکی دو روز حسابی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و واکنش برانگیز. واکنش‌هایی که البته متفاوت بود؛ اما در نهایت دوباره این نکته را خاطرنشان کرد که زبان فارسی نزد ما فارسی زبانان از چه جایگاهی برخوردار است و باید از چه جایگاهی برخوردار باشد.

سیدزاده | شهرآرانیوز - عبارتی که چسبیده روی شیشه، فرو می‌شود توی چشم آدم! “Speak English” یا انگلیسی حرف بزن! در ظاهر همین عبارت دوکلمه خارجی قرار است اینجا را از دیگر فضا‌ها و مکان‌های مشابه دیگر که اتفاقا این روز‌ها در شهر فراوان به چشم می‌خورد، متفاوت کند، یعنی اگر همه جای عالم، کافی شاپ‌ها جایی اند برای اینکه آدم‌ها هر از گاهی با دوست و آشنا بنشینند داخل آن، چای و قهوه‌ای بخورند و گپ و گعده مفید و مختصری برپا کنند و از همه مهم‌تر در این خلال، گل بگویند و گل بشنوند، اینجا داستان به این سادگی‌ها نیست. اینجا شرط اول آن است که فارسی حرف نزنی یا دست کم تلاش کنی حرف نزنی.

در ظاهر این کافی شاپ متعلق به یک دوره آموزشی زبان انگلیسی است تا زبان آموزانش بتوانند حس حضور در محیطی که تنها انگلیسی صحبت می‌کنند را تجربه کنند. با این حال، تصویر این کافی شاپ که در سعادت آباد تهران قرار دارد، در این یکی دو روز حسابی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و واکنش برانگیز. واکنش‌هایی که البته متفاوت بود؛ اما در نهایت دوباره این نکته را خاطرنشان کرد که زبان فارسی نزد ما فارسی زبانان از چه جایگاهی برخوردار است و باید از چه جایگاهی برخوردار باشد. کاربری نوشته است: «یعنی فکر می‌کنن این طوری باکلاس‌تر به نظر می‌آد؟»

و دیگری گفته: «چه بد! به جای اینکه به این میراث کهن ببالیم، مردم رو از اون نهی می‌کنیم.» کاربر دیگری نوشته: «بهتر و شیرین‌تر از زبان پارسی سراغ ندارم.» در خلال این واکنش ها، کاربرانی هم به پویش عجیب و غریبی اشاره کردند که در روز‌های گذشته با هدف ضربه زدن به زبان فارسی از سوی رسانه‌های آن ور آبی آغاز شد. پویشی با عنوان «منو فارسی» که هدفش زور زدن برای پیدا کردن تجربیاتی بود که زبان فارسی به گویش‌های اقلیت تحمیل کرده و البته به سرعت با واکنش‌های متحدالشکل کاربران روبه رو شد؛ واکنش‌هایی از جای جای ایران با این مضمون که اهل هر منطقه‌ای که باشند به زبان فارسی عشق می‌ورزند.

حالا، همین دو کلمه‌ای که چسبانده شده روی شیشه این کافی شاپ، فارغ از اینکه یک هدف آموزشی را دنبال می‌کند یا نه، بهانه‌ای شده تا یک بار دیگر اهمیت زبان فارسی به خیلی‌ها یادآوری شود. زبانی که بار‌ها و بار‌ها از سوی ادیبان و فرهیختگان در مدح و ثنای آن سخن گفته شده و غنا و زیبایی و شکوه و رسایی آن با قصه‌ها و شعر‌های فاخر فارسی به همگان ثابت شده است و حتی، می‌توان از پیشرفت علمی کشور هم برای گسترش و نفوذ آن استفاده کرد؛ زیرا زبان فارسی بسیار زبان پرظرفیتی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->